Barion Pixel

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Ingyenes házhozszállítás 20.000 Ft feletti vásárlásod után! Ingyenes házhozszállítás 20.000 Ft feletti vásárlásod után!

Nyugodt szülők, nyugodt gyerekek

Nyugodt szülők, nyugodt gyerekek

FRISSÍTÉS: Az adománygyűjtés lezárult!

Adománygyűjtő kampány a JDSBudapest és a Lélekkel az Egészségért Alapítvány együttműködésével. 

A képlet tényleg ennyire egyszerű: szülőként azzal tudjuk leginkább biztosítani a gyerekeink nyugalmát, ha gondoskodunk a saját lelki egészségünkről is.

 

A stresszkezelés már gyerekkorban is fejleszthető képesség

A gyerekek életében is számos olyan tényező van, ami feszültségforrást jelent. Helyzettől, személyiségtől függően ilyen lehet például a túl nehéz vagy túl sok házi feladat, a felelés vagy a vizsga, a teljesítménykényszer vagy éppen az egymás közti konfliktusok az osztályban.

A stresszt nem lehet kiiktatni, de meg lehet tanulni kezelni. Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél korábban megismerjék azokat a „nyugi technikákat”, módszereket, melyek ebben segítenek. A Sulinyugi program küldtetése, hogy minél több gyerekhez eljusson ez a tudás ingyenes iskolai foglalkozások keretében.

Öngondoskodás

Szülőként azzal tehetjük a legtöbbet a gyerekeink nyugalmáért, ha példát mutatunk azzal, hogy mi magunk is nyugodtak vagyunk. Az öngondoskodás, saját lelki egyensúlyunk megőrzése az alapja annak, hogy másokkal törődni tudjunk. A kis dolgok is sokat jelentenek: egy séta, egy jó könyv vagy éppen annak az öröme, hogy felveszünk egy szép ruhát vagy ékszert.

Bevált gyakorlat a feszültség oldására, ha tudatosítjuk magunkban, hogy éppen mi játszódik le bennünk. Segítségünkre lehet, ha erre emlékeztet minket például egy olyan tárgy, ami mindig velünk van.

Adománygyűjtő kampány: nyugalmat hozó karkötők

Ennek a gondolatnak a jegyében indította el adománygyűjtő kampányát Duka Zsófia (JDSBudapest) a Sulinyugi támogatására: a felajánlott „nyugi karkötők” a lelki egyensúlyunk megőrzésének fontosságára hívják fel a figyelmet. A csodaszép ékszerek így egyszerre jelképezik az öngondoskodást és az önzetlen tettet, hiszen egy karkötő megvásárlása most egy gyerek Sulinyugi programon való részvételét biztosítja.

A gyerekek megtanítása a feszültség kezelésére azért fontos téma Zsófi számára, mert ő maga is szembesült már a túlzott stressz hatásaival:

 „Nem kíméltem magam a pályafutásom során, szerettem és szeretek egyszerre több dologgal is foglalkozni. Néhány évvel ezelőtt azonban ezt sikerült olyan jól összehozni, hogy akkor engem is kerülgetni kezdett a kiégés, túl sok kötelezettséget vállaltam magamra. Megismerkedtem a demotiváltsággal, a fásultsággal, a kilátástalansággal. Óriási lehetőség, hogy a Sulinyugi segítségével időben meg lehet tanítani a gyerekeknek, hogyan kezeljék a stresszt. Ez lehet a megoldás arra, hogy gyerekkorukban és felnőttként is képesek legyenek boldogan élni, sikereket elérni és azokat meg is élni.”

 

https://jdsbudapest.hu/

www.sulinyugi.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: adomány
Az oldal tetejére